EFSE daje kredit Rajfajzen banci za stambene kredite

Bez autora
Jun 07 2011

Rajfajzen banka u Srbiji saopštila je juče da joj je Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) odobrio dugoročni kredit od 25 miliona evra za stambeno kreditiranje u Srbiji. Taj kredit je prvi koji EFSE odobrava banci, kao i prvi kredit čija je namena renoviranje stambenog prostora u Srbiji. Naslanjajući se na već postojeće finansijske aktivnosti za mikro i mala preduzeća u Srbiji, ova kreditna linija proširuje podršku fonda srpskoj ekonomiji. Kreditna linija EFSE omogućiće toj banci da ponudi dugoročno finansiranje za renoviranje stambenog prostora, proširenja, rekonstrukcije i kupovinu stanova po povoljnim stopama. Rajfajzen banka je najavila da će nuditi kredite za renoviranje stambenog prostora sa mogućnošću fiksne kamatne stope u periodu od pet godina, uz varijabilnu kamatnu stopu nakon tog perioda do dospeća kredita.

EFSE daje kredit Rajfajzen banci za stambene krediteRajfajzen banka u Srbiji saopštila je juče da joj je Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) odobrio dugoročni kredit od 25 miliona evra za stambeno kreditiranje u Srbiji.

Taj kredit je, kako je navedeno u saopštenju, prvi koji EFSE odobrava banci, kao i prvi kredit čija je namena renoviranje stambenog prostora u Srbiji.

"Naslanjajući se na već postojeće finansijske aktivnosti za mikro i mala preduzeća u Srbiji, ova kreditna linija proširuje podršku fonda srpskoj ekonomiji", istakla je Rajfajzen banka.

Kreditna linija EFSE omogućiće toj banci, kako je navedeno, da ponudi dugoročno finansiranje za renoviranje stambenog prostora, proširenja, rekonstrukcije i kupovinu stanova po povoljnim stopama.

Rajfajzen banka je najavila da će nuditi kredite za renoviranje stambenog prostora sa mogućnošću fiksne kamatne stope u periodu od pet godina, uz varijabilnu kamatnu stopu nakon tog perioda do dospeća kredita.

"Kamatna stopa fiksirana na rok od pet godina je novina u Srbiji i obezbeđuje zaštitu klijentima od često nepredvidivih fluktuacija kamatne stope, posebno u ekonomski nesigurnim vremenima", navedeno je u saopštenju Rajfajzen banke.

EFSE je osnovala Nemačka razvojna banka (KfW) i od početka rada, 2005. godine, u Srbiji je odobrio kreditne linije u ukupnom iznosu od 179 miliona evra čime je obezbeđeno oko 39.000 kredita za mikro i mala preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik